ro | en

Turistautak Ditróban

Ditró község pár éve készítetett turista utakat a környező hegyekben, melyek népszerűsége évről évre nagyobb. De sajnos nem elég ezeket az útvonalakat létrehozni, kiépíteni, elengedhetetlen a rendszeres karbantartásuk, fejlesztésük.

Az útvonalakat minden olyan turista használhatja, aki szereti a természetet, természetjárást, szeretné jobban megismerni az őt körülvevő természetet. Fizikai állapotuknak, kondíciójuknak megfelelően választhatnak különböző nehézségi fokú útvonalakat. Minden korosztálynak ajánljuk az útvonalakat, nemcsak sportolásra, hanem kikapcsolódásra, feltöltődésre.


Az Orotva Egyesület turizmust fellendítő tevékenységének az idén részét képezték ezek az útvonalak is. Hiszen az idén sor került az útvonalak digitalizálására, valamint filmek készültek az útvonalakról, melyek segítik a tájékozódást, megkönnyítik az utakon való végig haladást, és nem utolsó sorban népszerűsítik is az útvonalakat. 


A filmek elkészülését Hargita Megye Tanácsa 3000 lejjel, míg Ditró község önkormányzata 2000 lejjel támogatta.


2018. október 26.-án kerültek bemutatásra ezek a filmek a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési házban. Melyek három turistautat mutatnak be, ezek pedig a Rez Nyaka-Vitting Kastély, a Rez Nyaka- Rez Tető- Kőházak-Pricske Tető, valamint a Rez Nyaka- Loki Út- Pricske.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx