Székelyruhát vásárolt a Ditrói Kulturális Egyesület

A Ditrói Kulturális Egyesület egész évben részt vesz a község kulturális életének szervezésében. Évi rendszeres programjaik teszik színessé és mozgalmassá a község hétköznapjait, hétvégéit. Az egyesület tagjai rendszerint székely ruhában jennek meg minden, olyan rendezvényen, mely lehetőséget ad ezek viselésére. Fontos számukra a jó példa mutatása, a fiatalok bíztatása, hogy bátran viseljék hagyományos viseletüket, ezzel is őrizve nemzeti identitásukat.

Az egyesület segít azon személyeknek, akik különféle eseményeken szeretnének hagyományos viseletben megjelenni, ezért is volt fontos, hogy az idei évben 10 rend, 5 női, illetve 5 férfi székelyruhát tudjunk vásárolni.  Az általános tapasztalat, hogy egyre többen és egyre szívesebben öltik magukra a székely ruhát. A hagyományok ápolásához, életben tartásához pozitívan járul hozzá, hiszen a község lakóit segítjük azzal, hogy az ünnepeken, rendezvényeken népviseletben jelenhetnek meg. 

Hargita Megyei Tanácsa által lehetővé tett pályázati kiírásban sikeresen pályázott az egyesület 10 rend népi viseletre, melynek ünnepélyes átadására 2022. október 13–án csütörtökön 15:00 órai kezdettel kerül sor, a Ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház Konferencia termében. Minden érdeklődőt szívesen látunk az eseményen.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx