Pályázati beszámoló

A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat képzésének támogatása

A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat vagy más néven DÖTA a 2022-es év elején alakult, egy fiatal, tettre kész csapat, mely 2 alkalmazottal és 29 önkéntes tűzoltóval segíti a ditrói, az orotvai, illetve a környékbeli falvak tűzoltását, valamint katasztrófaelhárítását. Az egyesület tevékenységének célja és feladata, hogy aktívan hozzájáruljon Ditró Község közigazgatási területén a tűz elleni védelemhez, tűzmegelőzéshez, a köztulajdon és a lakosság vagyonának megvédéséhez, a katasztrófa elhárításához, valamint a műszaki mentéshez.           

Egyesületünk számára kiemelkedően fontos a tűzvédelem mellett a helyi lakosok felkészítése a katasztrófahelyzetekre, különböző események szervezése, valamint a lakossági kémények, illetve a tűzhelyek ellenőrzése. A 2022-es évben összesen 34 bevetésen vettünk részt, melyből 25 legelőtűz, 7 lakástűz és 2 kéménytűz volt. A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat tagjai nagyrészt fiatalok, illetve kezdők, ezért is volt fontos számunkra, hogy a tűzoltóink megfelelő tűzoltóképzésben vegyenek részt, mind a saját, mind a társaik, mind a mentésre szoruló személyek érdekében.

Idén, 2023-ban Hargita Megye Tanácsának tűzoltó alakulatokat támogató pályázati kiírásán a Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat sikeresen pályázott tűzoltó képzésre 10.000 lejt. Valamint Ditró Község Önkormányzatától 2.100 lejt, ezen kívül önrész hozzátétele mellett sikerült 19 személy tűzoltóképzését kifizetnünk. A képzés elméleti, illetve gyakorlati részből tevődött össze, a tanítási időszak 2023. augusztus 25-27 (péntek-vasárnap) között volt. Az elméleti, illetve a gyakorlati vizsga augusztus 29-én kedden zajlott le, a tűzoltóink sikeres vizsgát tettek.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Hargita Megye Tanácsának és Ditró Község Önkormányzatának a támogatást!

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx