ro | en

Néptáncestek Ditróban

Idén több év után újra táncházba mehettek a néptáncot, népzenét kedvelő ditróiak. Az elmúlt hónapokban három alkalommal szervezett néptáncestet a Ditrói Kulturális Egyesület. 

A Ditrói Kulturális Egyesület fontosnak érzi ilyen típusú szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek létrejöttét, hiszen akik együtt táncolnak, énekelnek azokat láthatatlan kötelékek fűzik össze. Elmélyítik a közösséghez való tartozás érzését, segítik a kulturális örökség és hagyományok átörökítését a jövő nemzedékére. 

A néptáncestek július, augusztus és október hónapokban kerültek megszervezésre a Körösi Csoma Sándor Művelődési Ház tánctermében. A táncesteken a talpalávaló zenét a Cika zenekar biztosította, míg a táncház Rigmányi Lajos táncoktató és felesége vezénylésével zajlott. Ők voltak, akik segítettek a lelkes, de táncolni kevésbé tudó pároknak, hogy ne érezzék feszélyezve magukat, hanem felszabadultan élvezhessék a tánc örömét. 

 Az egyesület nagy örömére kimagasló érdeklődés övezte a rendezvényeket. A nyári júliusi táncháznak volt a legnagyobb népszerűsége, mivel a településen zajló táncház tábor résztvevői is ellátogattak a rendezvényre, így a 300 férőhelyes táncterem megtelt táncolni vágyó felnőttekkel, gyerekekkel, fiatalokkal. Az augusztusi és októberi táncházak létszáma is elérte a 200 főt.

Sikerült tartalmas és színvonalas rendezvényeket létrehozni, ahol minden korosztály jól szórakozott, kikapcsolódott. Kicsit kiszakadhatott a hétköznapok monotonitásából. Hargita megye tanácsa 3.500 lejjel, míg Ditró Község Önkormányzata 1.150 lejjel járult hozzá a projekt létrejöttéhez.

2022 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx