ro | en

Néptánc Ditróban

Kékszivárvány néptánccsoport


Az évek óta működő Kékszivárvány néptánccsoport, rendszeres fellépője a helyi rendezvényeknek, sőt számos meghívásnak tesznek eleget úgy külföldön, mint belföldön. A Kékszivárvány Néptánccsoport fejlődését köszönheti az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hiszen támogatásuknak köszönhetően rendszeres táncoktatásban részesülhetett a csoport. Ugyanakkor a támogatásból sikerült beszerezni egy hangfalat is mely nagy segítség a próbákon és fellépéseken egyaránt.


A Csoóri Sándor Alap nyújtotta támogatási összegből sikerült heti egy alkalommal táncórát tartani 2018. július 1, 2019. június 30 között. Mely órákon különböző tájegységek táncait sikerült elsajátítaniuk, valamint a már megtanult táncokat tökéletesíteniük. A csoport fejlődése laikus szemmel is látható, melynek köszönhetően egyre több meghívás érkezik a tánccsoport részére. Az elmúlt évben számos településre látogattak el, melyeken a fellépések mellett kiemelt fontossággal bírt a kapcsolatépítés is. Ennek köszönhetően a csoport által szervezett harmadik néptánc táborban részt vettek a következő csoportok: az Isaszeg-i Csata Néptáncegyüttes, a Lakitelek-i Ifjúsági Néptánccsoport, a Kászonaltízi Virgonc Néptánccsoport, valamint a Martonka-Sóza Néptánccsoportok.


Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap támogatását, hogy lehetővé teszik hagyományaink, kultúránk ápolását, őrzését, átörökítését.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx