ro | en

Sajtótájékoztató Ditróban Turisztikai pályázatról

2017. október 10.-én kedden sajtótájékoztató keretén belül mutatták be azokat a promóciós anyagokat, melyeket az Orotva Egyesület készítetett Hargita Megye Tanácsának, és Ditró község önkormányzatának a támogatásával. Hargita Megye Tanácsa 6036 lejjel míg Ditró község önkormányzata 1511 lejjel járult hozzá az anyagok elkészüléséhez.


A pályázat elsődleges célja a volt, hogy olyan promóciós anyagok készüljenek, melyek hozzásegítik Ditrót, hogy felkerülhessen Románia, Erdély turisztikai térképére.


A projekt során elkészült 2000 darab szórólap. Ezek három nyelven: Magyarul, Románul és Angolul szólítják meg az embereket. A sajtótájékoztatón elmondták, hogy nem az volt a cél, hogy ezekre a kiadványokra nagyon sok információt zsúfoljanak rá, hanem inkább az, hogy eljuttassák az emberekhez azokat az elérhetőségeket, melyek segítségével minden információt megkaphatnak a településsel, a medencével kapcsolatban.  Mindezt az anyanyelvén, vagy egy olyan nyelven melyet ismer és megért.


Ugyanakkor elkészült három kisfilm is mely ízelítőd ad a településről, az ottani életről, látnivalókról. Mind a filmeket, mind pedig a szóróanyagot használhatják belföldön és külföldön egyaránt. Rendszeresen vesznek részt különféle turisztikai, kulturális vásárokon, ugyanakkor nagyon jó az együttműködés a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulással, akik olyan turisztikai vásárokra is elviszik, kiadványaikat ahová nekik nincs lehetőségük eljutni. 


Összességében tehát elmondható, hogy megfelelő, céltudatos projekt tevékenységgel, lehet csak eredményeket elérni a turizmus területén, az elkészült anyagok ebbe a tevékenységbe illeszkedik bele.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx