ro | en

Megújult a ditrói Szent Anna Forrás

A Szent Anna forrás elhelyezkedéséből adódóan Ditró legnépszerűbb és legismertebb forrása. Nagyon kedvelt a helyi lakosok körében, rendszeresen visznek innen ivó vizet a háztartásokba, valamint a szabad idejüket is szívesen töltik a forrásnál. Innen indul a Ditrói tanösvény is, melyet előszeretettel használnak diákcsoportok.


Az Orotva Egyesület fontosnak tartja, hogy a forrás és környezete rendezett legyen. Így született meg a gondolat a felújításról és bővítésről. Az ehhez szükséges anyagiakat Hargita Megye Tanácsának Turisztikai programokat támogató pályázati kiírásából, valamint Ditró Község Önkormányzatától sikerült megpályázni, előbbitől 4080 lejt míg utóbbitól 1020 lejt.  


A támogatásnak köszönhetően a következő munkálatokat végeztette el az egyesület. A forrás tetőszerkezetét és a mellette található filagóriát újrafestették, valamint fa gerendák behelyezésével erősítették meg. Az üres, szabad területre még egy nagy asztal készült hozzá erősített padokkal, közelebb az ott kialakított tűzhelyhez. Az állandó szemét problémát szemetesek kihelyezésével próbálja megoldani, valamint azok rendszeres ürítésével.


Az egyesület vezetősége reméli, ezek a változások hozzájárulnak a forráshoz érkező személyek kellemesebb és komfortosabb időtöltéséhez.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx