ro | en

Magyarországon turnézott a Juhászlegény

Török Rezső Juhászlegény című színdarabját idén harmadjára vitték színre ditrói, szárhegyi és orotvai műkedvelők. Ditróban először 1968-ban, majd 1988-ban is bemutatták ezt a falusi életképet három felvonásban, amely zenés komikum, visszautazás 1935-be Hortobágyra, de székely nyelvjárással.

Ezt a darabot a mostani 19 fős csapat élesztette újjá és játszotta nagy sikerrel az Erdélyi településeken. A nagy érdeklődésnek és több Magyarországi település meghívásának eredményeként októberben a csapat Magyarországi turnéra indult. A következő 8 településre látogattak el október 17 és 26 között: 17-én Budajenő, 20-án Isaszeg, 21-én Bátaszék, 22-én Őcsény, 23-án Cikó, 24-én Kisszállás, 25-én Zsombó és végül 26-án Kamut. Minden településen a várakozásokat felülmúló hatalmas siker övezte a darabot, olyan település is volt ahol ötször tapsolták vissza őket. Hargita Megye Tanácsa 4.000 lejjel, míg Ditró Község Önkormányzata 1.176 lejjel járult hozzá az utazási költségekhez. 

Ennek a turnénak köszönhetően további fellépésekre kérték fel a csapatot Biatorbágyra, Vecsésre, Érdre, Bonyhádra és más településekre is. A csapat ezúton is szeretné megköszönni Hargita Megye Tanácsának és Ditró Község Önkormányzatának a támogatást.

2022 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx