Gyerektáncház Ditróban beszámoló

A Ditrói Kulturális Egyesület minden évben elkötelezett amellett, hogy gazdag és változatos kulturális élményeket kínáljon a helyi közösség számára. Célunk, hogy olyan eseményeket és programokat szervezzünk, amelyek minden korosztály számára vonzóak és érdekesek. Ugyanakkor fontosnak tartjuk a fiatal generáció kulturális érdeklődésének felkeltését és fejlesztését, hiszen ők jelentik a jövőt.

Az egyesület aktívan részt vesz a népzene és néptánc terjesztésében, különös figyelmet fordítva a legfiatalabbak bevonására. A kultúra megismertetése a gyerekekkel nemcsak hozzájárul a magyarságtudat erősítéséhez, hanem közvetlen élményeken keresztül teszi lehetővé számukra a népi hagyományok és kultúra megismerését. Ezen túlmenően a tevékenységünk pozitív hatást gyakorol az egészségükre, fejleszti társas kapcsolataikat, támogatja az együttműködést, az alkalmazkodást, valamint ösztönzi a mások elfogadását és tiszteletét. A szervezett rendezvényeink nemcsak közösséget teremtenek, hanem hozzájárulnak a testi és lelki egészség fejlesztéséhez is. A programok elősegítik a ritmikus és zenei képességek fejlődését, valamint a térérzékelés, testtartás, állóképesség és mozgáskoordináció javulását. Az egyesületünk minden erőfeszítése arra irányul, hogy a kultúra és szórakozás összehozza a közösséget, és hozzájáruljon minden résztvevő életminőségének javításához.

A Ditrói Kulturális Egyesület idei programjában szerepelt a gyerektáncház megszervezése, melyet a novemberi hónapban sikerült is megvalósítani. A két alkalmas gyerektáncházat egy napon szerveztük meg 2023. november 9-én csütörtökön délután 4 órától és fél 6-tól a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház tánctermében. A táncházak megvalósulásához szükséges anyagi forrást Hargita Megye Tanácsa biztosította 2150 lejjel.

A táncházban többségében 3 és 10 éves gyerekek vettek részt, akik felhőtlen jókedvvel énekeltek, táncoltak. A táncház alatt megismerkedtek a népi hangszerekkel, valamint gyerekjátékokat tanultak. A táncházak alatt a hangulat nagyon jó volt, a gyerekek jól érezték magukat, már várják a következő alkalmat. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Hargita Megye Tanácsának, hogy szebbé tették a gyerekek mindennapjait.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx