Felújításra került az Erőss Zsolt Általános Iskola

Felújításra került az Erőss Zsolt Általános Iskola

2022. június 7-én átadásra került a felújított orotvai általános iskola, amely a székely hegymászó nevét viseli, aki ezen a kis településen járt óvodába és itt kezdte az iskolai tanulmányait. A névadó ünnepség egy igazán különleges és nagyszabású rendezvénynek számított a kis településen, az eseményen részt vettek a projekt megvalósításában segítő politikai személyiségek, az iskola igazgatónő, Ditró Község polgármestere, a Hargita megyei főtanfelügyelő, a kivitelező vállalkozó, valamint Orotva teljes lakossága is.

Az orotvai általános iskola 1957-ben épült, majd tíz évvel később készült el az emelete, azóta azonban a mostani átfogó helyreállításon kívül nagyobb felújítást nem végeztek az intézményben. Most azonban kormányzati támogatás által sikerült a teljes vakolat-, nyílászáró, valamint elektromoshálózat-csere, külső szigetelés, központifűtésrendszer-kiépítés, sportterem-kialakítás, továbbá a bútorzat beszerzése is megvalósult. Az iskola felújításával párhuzamosan megkezdődött az iskolaudvar felújítása is, amely magába foglalja az előkert, a játszótér, valamint az iskola épülete melletti sportpálya modernizálását is.

Kiemelten fontosnak éreztük, egy sportpálya megépítését, melynek első lépéseként egy támfal megépítése volt a cél, a pálya körül. Erre a Bethlen Gábor Alap támogatásával került sor. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Magyar Kormány támogatását. A pályázatnak köszönhetően elkezdődhet a sportpálya felújítása, melynek kivitelezéséhez további anyagi források szükségesek.

A tanulók az új tanévet már az igényesen felújított iskolában kezdhetik meg, amely igazán nagy büszkeséggel töltheti el a közösség lakóit. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden érintett szervezet támogatását!

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx