ro | en

Erdő Háza Tematikai Központ

2014. november 7-én a település központjában „Erdő Háza” névvel tematikai központot avatott Ditró Közbirtokossága. A létesítmény szakkonferenciák, kiállítások, különféle előadások, rendezvények helyszínéül szolgál. A látványokban gazdag tematikai központ a helyi turizmus fellendítésében, fenntartásában is komoly szerepet vállal.

Rendeltetése igazi újdonságként szolgál nemcsak a településen, hanem egész Székelyföldön, az igazi különlegességét az a kiépített dioráma adja, amely által élethűen kerül bemutatásra a térség őshonos állatvilága, valamint azok élethelye, életkörülménye. Kiállítótermeiben a térségben fellelhető fafajták és gyógynövények jelentős része valamint a Gyergyói masszívum fontosabb kőzetei láthatók, tanulmányozhatóak.

Ezen kívül a medence természeti – földrajzi viszonyairól kaphat a kedves érdeklődő kimerítő és hasznos tájékoztatást.A létesítmény Ditró Közbirtokosságának tulajdonát képezi, létrejöttét nagymértékben sikerült támogatni a LEADER program keretében kiírt támogatás elnyerése által, valamint a közbirtokosság által biztosított önrészből.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx