Csíki Játékszín Ditróban

Jean-Baptiste Poquelin Molière - TARTUFFE AVAGY AZ IMPOSZTOR

A Ditrói Kulturális Egyesület minden évben azon dolgozik, hogy a helyi kulturális élet minél sokszínűbb és színvonalasabb legyen, hogy minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő előadásokat, programokat. Emellett a fiatal generáció kultúra iránti érdeklődését is fokozni szeretné az egyesület, hiszen bennük a jövő. Az idei év nagyon sokszínűre sikeredett: a ditrói kultúrházban voltak zenés - táncos darabok, gyerek előadások, nótagála, viszont prózai darab csak egy, így a hiányosság pótlásaként Jean-Baptiste Poquelin Molière TARTUFFE AVAGY AZ IMPOSZTOR című darabját mutatták be.

A Csíki Játékszín idén tavasszal mutatta be ezt az előadást először és azóta is játssza. A társulat már a 2000-es években is rendszeresen játszott a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház színpadán. Így a Ditrói Kulturális Egyesület igyekszik megtartani a hagyományt, mely a világjárvány alatt pár évre megszakadt. A jelenleg játszott darabjaik közül a fent említett komédiát mutatták be Ditróban nagy sikerrel. Az 1600-as években íródott francia darab ma is aktuális. Ez a „keserű komédia” elgondolkodtatja az embert a világról, a társadalomról, emberekről. Az előadás közönsége egy kellemes estét tölthetett el, kiszakadva a hétköznapok monotonitásából, tanulságos, mégis szórakoztató darabot nézhettek meg.

Az előadás létrejöttét Hargita Megye Tanácsának, valamint Ditró Község Önkormányzatának kulturális projekteket támogató pályázati kiírása tette lehetővé. Itt pályázott a Ditrói Kulturális Egyesület sikeresen ezen színdarab bemutatására. Hargita Megye Tanácsa 5.000 lejjel támogatta az előadást, ezúton is köszönjük a támogatást.

Ditrói Kulturális Egyesület

2023 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx