Átadásra került a felújított Cengellér turisztikai csomópont

A mai modern rohanó világban, egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a természetközeli szabadidő helyszínek, ahová kikapcsolódni, feltöltődni járhatnak az emberek. Ditró község turisztikai szempontból kiemelkedő helyszíne a Cengelléren található csomópont. Az itt található építmény felújítására pályázott sikeresen az Orotva Egyesület, Hargita Megye Tanácsánál és Ditró község Önkormányzatánál. Ennek átadójára került sor 2023. november 2-án csütörtökön.

A projekt során a javítás legfontosabb része a tetőcserepek cseréje volt, hogy ne ázzon a faszerkezet és a beton placc. Utána a hiányzó, vagy elkorhadt faelemek pótlására és cseréjére került sor, majd egy új festést is kapott az építmény faszerkezete. Ezek azok a feladatok, amelyek elengedhetetlenek voltak, hogy ez a turisztikai építmény a jövőben is hasznos legyen az ide érkező, természetbe vágyó emberek számára. Bízunk benne, hogy a jövőben még többen fogják használni ezt a közösségi helyszínt.

A projekt megvalósulását Hargita Megye Tanácsa 5500 lejjel, míg Ditró Község Önkormányzata 1800 lejjel támogatta. Az egyesület ezúton is köszöni szépen a támogatásukat.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx