A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat képzésének támogatása Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat

A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat vagy más néven DÖTA a 2022-es év elején alakult, egy fiatal, tettre kész csapat, mely 2 alkalmazottal és 29 önkéntes tűzoltóval segíti a ditrói, az orotvai, illetve a környékbeli falvak tűzoltását, valamint katasztrófaelhárítását. Az egyesület tevékenységének célja és feladata, hogy aktívan hozzájáruljon Ditró Község közigazgatási területén a tűz elleni védelemhez, tűzmegelőzéshez, a köztulajdon és a lakosság vagyonának megvédéséhez, a katasztrófa elhárításához, valamint a műszaki mentéshez.            

Egyesületünk számára kiemelkedően fontos a tűzvédelem mellett a helyi lakosok felkészítése a katasztrófahelyzetekre, különböző események szervezése, valamint a lakossági kémények, illetve a tűzhelyek ellenőrzése. A 2022-es évben összesen 34 bevetésen vettünk részt, melyből 25 legelőtűz, 7 lakástűz és 2 kéménytűz volt. A Ditrói Önkéntes Tűzoltó Alakulat tagjai nagyrészt fiatalok, illetve kezdők, ezért az idei évben Hargita Megye Tanácsa és Ditró Község Önkormányzata támogatásával 16 személy részesül professzionális tűzoltóképzésben.

A Hargita Megye Tanácsa által lehetővé tett pályázati kiírásban sikeresen pályáztunk 16 önkéntes tűzoltó képzésére, 2023. augusztus 27-én vasárnap, 10:30 órai kezdettel ezen képzés gyakorlati részére kerül sor, a ditrói futballpályán. Minden érdeklődőt szívesen látunk az eseményen.

2024 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx