ro | en

A Ditrói Ifjusági Fúvós Zenekar

Az Orotva Egyesület számára kiemelkedő szerepet tölt be a tehetséggondozás, a fiatal generáció kulturális nevelése. Ehhez kapcsolódik a Ditrói Ifjúsági Fúvós Zenekar képzése is. Olyan közeg teremtése, melyben a fiatalok jól érzik magukat, szórakoznak, és egyben tanulnak is.

 Az együttes képzése rendszeresen zajlik egész évben. Viszont mindig szükség van az intenzívebb tanulásra, egy-egy olyan időszakra mikor a próbák gyakorisága megnő. Ebben az időszakban tudják a gyerekek elsajátítani az új dalokat, elmélyíteni a tudásukat. A zenekar egyik fő céljának tekinti a zenei kultúra ápolását, a fúvós zene népszerűsítését minél szélesebb körben. A fiatalok lelkiismeretesen és elszántan vesznek részt a próbákon, így hónapról hónapra látható, hallható a fejlődésük. 


Az idei évben Hargita Megye Tanácsának és Ditró Község önkormányzatának támogatásával sikerült július közepétől október hónap közepéig intenzív oktatásban részt vennie a zenekarnak. Hargita Megye Tanácsa 2400 lejjel, míg Ditró Község Önkormányzata 902 lejjel támogatta a program megvalósulását. A fejlődést az érdeklődők, valamint a gyerekek hozzátartozói egy nyílt próba keretében tekinthették meg 2019. október 15.-én a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház Konferencia termében. 


Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat.

2022 © TURINFO-DITRÓ.  Készítette: repyx