hu | en

Grup de dans popular Kékszivárvány

Ditróban évek óta működik tánccsoport, mely rendszeres fellépője a helyi rendezvényeknek. Sőt külföldi fellépéseik is vannak.

Az elmúlt hónapokban felgyorsultak az események a Kékszivárvány Néptánccsoport körül, mivel az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatás lehetővé tette az intenzív tánctanulást, a népviseletek kiegészítését, zenekarok közreműködését a fellépéseken. 

                                                       
 A Csoóri Sándor Alap nyújtotta támogatási összegből sikerült heti két alkalommal táncóráttartani januártól június végéig. Valamint ebből az összegből elkészíttetünk nyolc pár női bőr csizmát, hogy teljes legyen a székely népviseletünk. És végül, de nem utolsó sorban néhány fellépésre elkísérhettek népzenészek, akik a talpalávalót biztosították, ezzel is emelve a fellépéseink minőségét és színvonalát.


2018. július 13-án átadó ünnepséget szerveztünk, ahol bemutattuk az elkészült csizmákat, valamint bemutattuk az elmúlt időszakban tanultakat egy tartalmas műsor keretében. A műsort színesítették a vendég fellépők is, az isaszegi és kászonaltízi néptánccsoportok. Az ünnepséget nagy érdeklődés övezte, hiszen a ditrói Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház nézőtere megtelt érdeklődő tekintetekkel. 
Ezúton is szeretnénk megköszönni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Alap támogatását.

2022 © TURINFO-DITRÓ.  Realizat de: repyx