hu | en

Educație de dans în Jolotca

Az Orotvai Sóza tánccsoport 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy ideális közeget biztosítson a néptáncot szerető gyerekeknek. A lelkesedéssel és odaadással táncoló gyerekeknek fontos biztosítani a szakmai hátteret, hogy folyamatosan fejlődni tudjanak, ehhez elengedhetetlen az anyagi támogatás. Az elmúlt hónapokban a Csoóri Sándor Alaptól nyert pályázat biztosította az anyagi forrást. 

Ez a nyertes pályázat nyújtott lehetőséget arra is, hogy székelyruhákat készítessünk valamint megvásároltuk a szükséges felszerelést, amely a próbák és a fellépések alatt a kihangosítást és a zenei hátteret biztosítja. Hetente több alkalommal sor került a gyergyói és felcsíki, moldvai valamint mezőségi koreográfiák gyakorlására, Rigmányi Lajos táncoktató közreműködésével. A gyergyói táncok koreográfiája 4 perces, a felcsíki táncok 6 perces, a moldvai 4 perces és a mezőségi táncoknak pedig 5 perces a koreográfiája.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy lehetővé tette ezt a kimagasló fejlődést és fejlesztést.

Sóza tánccsoport – Orotva Egyesület

2022 © TURINFO-DITRÓ.  Realizat de: repyx